www.rottka.pl

Forum Pomorskiej Fundacji Rottka z siedzibą w Sopocie Strona Główna Forum Pomorskiej Fundacji Rottka z siedzibą w Sopocie
Witamy na forum adopcyjnym rottweilerów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Brena
Autor Wiadomość
kuba123 

Wysłany: 1 Sierpień 2009, 23:20   Brena

wklejam z dogo

PILNE!!!!

[QUOTE=IKA & SONIA;12720298]Sunia rottka dzisiaj została wyadoptowana ze schroniska w Olkuszu do Libiąża. Niedawno dzwoniła jej właścicielka która mieszka z babcią, ze babcia nie chce tego psa i musi zostać oddany!!!!! Ada-jeje uprosiła kilka dni dla suni bo przecież nie nie zawiezie jej z powrotem do schroniska w OL. :placz::placz::placz:
Prosimy bardzo o zgłoszenie suni na forum rottkowe. My zobowiązujemy się do sterylizacji suni, prosimy gorąco o DT dla malej która jest naprawdę łagodną suńką.

Na chwilę obecną wiemy, że sunia ma około 1,5 roku, sutki nie wskazują na to ze była szczenna, jest bardzo żywiołowa i ruchliwa, nie przejawia w ogóle agresji.

A oto sunia jeszcze w schronisku

[/QUOTE]
Ostatnio zmieniony przez lejdija 15 Styczeń 2010, 17:31, w całości zmieniany 4 razy  

lejdija 

Wysłany: 2 Sierpień 2009, 22:39   

mam prośbę, po raz kolejny mam prośbe... zeby przy przeklejaniu wątków z innych for, podawać od razu link do źródła, tutaj do wątku na dogomanii.. nie mogę go znaleźć...
nie wiadomo jak i gdzie szukac konatku, kim są "my", którzy podejmują się sterylizacji suni itd.. itd..

rozumiem,ze adopcja byla srednio przemyślana ...
i rozumiem również, ze sunia zostala zaadoptowana przez jakąs osobę "prywatną", nie zadną fundację, jakichś wolontatiuszy, tak?

majqa 

Wysłany: 3 Sierpień 2009, 00:51   

Link do wątku na dogo:
http://www.dogomania.pl/f...ilne-dt-143254/

Dane podstawowe

Wiek przybliżony: 1,5 roku
Rasa: mieszaniec Rottweilera
Rozmiar: średni
Książeczka zdrowia

Kastracja: nie
Szczepienie: nie
Odrobaczenie: tak
Charakter

Obecna lokalizacja: małopolskie / Libiąż
Kontakt: 0 510-921-063

majqa 

Wysłany: 3 Sierpień 2009, 01:00   

lejdija napisał/a:
(...) kim są "my", którzy podejmują się sterylizacji suni itd.. itd..
(...)

Zapytałam na PW któż to "my", by móc tu wstawić. Nie mam pojęcia, czy owo "my" to podany kontakt telefoniczny, czy też jeszcze ktoś inny.

majqa 

Wysłany: 3 Sierpień 2009, 09:00   

Super, że jest już odpowiedź. Psu stara się pomóc Fundacja Pro Animals.
W odpowiedzi jest prośba o bezpośredni kontakt z p.Jolą, która prowadzi sprawę suni i szuka jej hoteliku lub DT. Warto się z nimi skontaktować, bo sprawa wygląda na bardzo gardłową, pomóc choćby jakąś podpowiedzią. Kontakt do p.Joli 0-510 921 063.

kuba123 

Wysłany: 3 Sierpień 2009, 09:21   

przepraszam za trochę zamieszania
dla mnie ''my'' to oczywiste - dla Was nie i nie pomyślałam

Jędza
[Usunięty]

Wysłany: 4 Sierpień 2009, 16:07   

Brena
Już wszystko wiem co i jak. Brena w piątek jedzie na sterylkę a później do domu tymczasowego. Niestety sunia mało kontaktowa w obcowaniu z czlowiekiem - nic nie umie, nikt jej niczego nie nauczył. Stanowi pozytywne wyzwanie dla nowego właściciela. Prosze o ogłoszenia.

Wika1 

Wysłany: 6 Sierpień 2009, 08:17   

Jędza na dogo sunia ma sporo ogłoszeń. A jeżeli ja bym jej zrobiła to jakie namiary / telefon, e-mail , na kogo/ ?

akacha 

Wysłany: 7 Sierpień 2009, 00:55   

Wika mogą być tez na nas , to bez znaczenia w tej chwili, oby domek się znalazł tylko ...

kuba123 

Wysłany: 7 Sierpień 2009, 22:27   

nowe zdjęcia-posterylkowe

[QUOTE=hanek;12747896]Rotka (umknęło mi jej imię) jest raczej nieprzychylna dla innych suk i dla kotów.

[/QUOTE]

[QUOTE=Ada-jeje;12747988]Ot i nasza Brena w calej okazalosci, ma piekna czarna lsnica siersc, troche wychudzona, wystaja jej lopatki i widac zapadniete boki. Miala wilcze pazury ktore zostaly usuniete przy dzisiejszej sterylce. Sunia napewno dogada sie z drugim psem, ale z sukami nie bardzo, trudno nam to tak do konca stwierdzic bo byla jeszcze przymulona jak chcialysmy ja zostawic na DT u p, Beatki ktora nie ma doswiadczenie z takimi psami jak rottki, no i sa u niej koty. Na szczescie udalo nam sie uprosic jeszcze tydzien DT u pani i jej babci u ktorej byla do tej pory, ale po tym terminie sunia musi opuscic DT a my nie mamy jej gdzie umiescic. Jedyne miejsce to oczywiscie hotel za 450 zl. miesiecznie, na co juz nas nie stac majac na hotelach 6 psow do tej pory. Nie przeskoczymy juz 7 psa. :placz:[/QUOTE]

Jędza
[Usunięty]

Wysłany: 28 Październik 2009, 14:35   

Brena jest bardzo żywiołowym, dominującym psem - nie nadaje się do domu z innymi sukami, ( usiłuje dominować również samce), na koty lub małe psy najchętniej by polowała.
Wymaga dużej porcji ruchu i opiekuna który ma doświadczenie z dominantką, do dzieci nie jest przyjaźnie nastawiona.

Generalnie, jak widać z opisu,Brena to taka milusia żmijka. Jeśli ktoś lubi psy z charakterem będzie miał jak znalazł.

lejdija 

Wysłany: 2 Listopad 2009, 15:24   

[align=center:3f63efa2f8]Aby wesprzeć Pomorską Fundację ROTTKA wyślij SMS-a pod numer
79480
o treści:
wa brena 01
W zamian otrzymasz link z możliwością ściągnięcia zdjęcia Breny
Koszt sms'a 9 PLN + VAT (10,98 PLN).
Za każdego SMS-a serdecznie dziękujemy.
[/align:3f63efa2f8]
Ostatnio zmieniony przez lejdija 15 Styczeń 2010, 17:32, w całości zmieniany 1 raz  

Jędza
[Usunięty]

Wysłany: 8 Grudzień 2009, 22:58   

Dostałam pełnego niepokoju maila od opiekunki: Brena ciagle nie ma DS, czy chociaz jeszcze o niej pamietacie i czy rowniez jest przez was w dalszym ciagu oglaszana? Bede wdzieczna za odpowiedz i za kazda pomoc w oglaszeniu i szukaniu DS dla Berny. Zaczynamy sie nie pokoic gdyz kasa sie konczy a hotel dla Breny to koszt miesieczny 300 zl. Nie mam pojecia co bedzie dalej, nawet nie chce myslec ze bedziemy zmuszeni oddac ja spowrotem do schroniska.

Bardzo proszę o ogłoszenia dla małej.

bbgm 

Wysłany: 29 Lipiec 2010, 10:04   

Rozmawiałam dziś ze swoim sąsiadem,który mówił,że zaglądał na stronę fundacji i jest zainteresowany adopcją suni-przypuszczam,że chodzi o Brenę,gdyż innej w tym wieku nie widzę a mówił,że ponad roczna.Pan kocha rottki i żaden inny pies nie wchodzi w grę.Do niedawna miał dwa,ale sunia odeszła po ciężkiej chorobie w wieku 10 lat.Obecnie został samiec-chyba 11-letni.Mam nadzieję,że wkrótce odezwie się sam do Was.Z tego,co zrozumiałam jest pewien swojej decyzji.

annibal 

Wysłany: 29 Lipiec 2010, 10:54   

Myślę że raczej napewno chodziło mu o Dinę... Dina jednak jedzie do domu na początku przyszłego tygodnia (najprawdopodobniej). Czy pan jest z okolic Białegostoku? Bo ktoś taki do nas pisał. Znajdziemy suczkę dla niego ;)

Odpowiedz do tematu