|
Brena |
| Autor |
Wiadomość |
kuba123
|
Wysłany: 1 Sierpień 2009, 23:20 Brena
|
|
|
wklejam z dogo
PILNE!!!!
[QUOTE=IKA & SONIA;12720298]Sunia rottka dzisiaj została wyadoptowana ze schroniska w Olkuszu do Libiąża. Niedawno dzwoniła jej właścicielka która mieszka z babcią, ze babcia nie chce tego psa i musi zostać oddany!!!!! Ada-jeje uprosiła kilka dni dla suni bo przecież nie nie zawiezie jej z powrotem do schroniska w OL. :placz::placz::placz:
Prosimy bardzo o zgłoszenie suni na forum rottkowe. My zobowiązujemy się do sterylizacji suni, prosimy gorąco o DT dla malej która jest naprawdę łagodną suńką.
Na chwilę obecną wiemy, że sunia ma około 1,5 roku, sutki nie wskazują na to ze była szczenna, jest bardzo żywiołowa i ruchliwa, nie przejawia w ogóle agresji.
A oto sunia jeszcze w schronisku
[/QUOTE] |
| Ostatnio zmieniony przez lejdija 15 Styczeń 2010, 17:31, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
 |
lejdija
|
Wysłany: 2 Sierpień 2009, 22:39
|
|
|
mam prośbę, po raz kolejny mam prośbe... zeby przy przeklejaniu wątków z innych for, podawać od razu link do źródła, tutaj do wątku na dogomanii.. nie mogę go znaleźć...
nie wiadomo jak i gdzie szukac konatku, kim są "my", którzy podejmują się sterylizacji suni itd.. itd..
rozumiem,ze adopcja byla srednio przemyślana ...
i rozumiem również, ze sunia zostala zaadoptowana przez jakąs osobę "prywatną", nie zadną fundację, jakichś wolontatiuszy, tak? |
|
|
|
 |
majqa

|
Wysłany: 3 Sierpień 2009, 00:51
|
|
|
Link do wątku na dogo:
http://www.dogomania.pl/f...ilne-dt-143254/
Dane podstawowe
Wiek przybliżony: 1,5 roku
Rasa: mieszaniec Rottweilera
Rozmiar: średni
Książeczka zdrowia
Kastracja: nie
Szczepienie: nie
Odrobaczenie: tak
Charakter
Obecna lokalizacja: małopolskie / Libiąż
Kontakt: 0 510-921-063
 |
|
|
|
 |
majqa

|
Wysłany: 3 Sierpień 2009, 01:00
|
|
|
| lejdija napisał/a: | (...) kim są "my", którzy podejmują się sterylizacji suni itd.. itd..
(...) |
Zapytałam na PW któż to "my", by móc tu wstawić. Nie mam pojęcia, czy owo "my" to podany kontakt telefoniczny, czy też jeszcze ktoś inny. |
|
|
|
 |
majqa

|
Wysłany: 3 Sierpień 2009, 09:00
|
|
|
Super, że jest już odpowiedź. Psu stara się pomóc Fundacja Pro Animals.
W odpowiedzi jest prośba o bezpośredni kontakt z p.Jolą, która prowadzi sprawę suni i szuka jej hoteliku lub DT. Warto się z nimi skontaktować, bo sprawa wygląda na bardzo gardłową, pomóc choćby jakąś podpowiedzią. Kontakt do p.Joli 0-510 921 063. |
|
|
|
 |
kuba123
|
Wysłany: 3 Sierpień 2009, 09:21
|
|
|
przepraszam za trochę zamieszania
dla mnie ''my'' to oczywiste - dla Was nie i nie pomyślałam |
|
|
|
 |
Jędza [Usunięty]
|
Wysłany: 4 Sierpień 2009, 16:07
|
|
|
Brena
Już wszystko wiem co i jak. Brena w piątek jedzie na sterylkę a później do domu tymczasowego. Niestety sunia mało kontaktowa w obcowaniu z czlowiekiem - nic nie umie, nikt jej niczego nie nauczył. Stanowi pozytywne wyzwanie dla nowego właściciela. Prosze o ogłoszenia. |
|
|
|
 |
Wika1

|
Wysłany: 6 Sierpień 2009, 08:17
|
|
|
| Jędza na dogo sunia ma sporo ogłoszeń. A jeżeli ja bym jej zrobiła to jakie namiary / telefon, e-mail , na kogo/ ? |
_________________ Emma1- na zawsze w moim sercu |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 7 Sierpień 2009, 00:55
|
|
|
| Wika mogą być tez na nas , to bez znaczenia w tej chwili, oby domek się znalazł tylko ... |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
kuba123
|
Wysłany: 7 Sierpień 2009, 22:27
|
|
|
nowe zdjęcia-posterylkowe
[QUOTE=hanek;12747896]Rotka (umknęło mi jej imię) jest raczej nieprzychylna dla innych suk i dla kotów.
[/QUOTE]
[QUOTE=Ada-jeje;12747988]Ot i nasza Brena w calej okazalosci, ma piekna czarna lsnica siersc, troche wychudzona, wystaja jej lopatki i widac zapadniete boki. Miala wilcze pazury ktore zostaly usuniete przy dzisiejszej sterylce. Sunia napewno dogada sie z drugim psem, ale z sukami nie bardzo, trudno nam to tak do konca stwierdzic bo byla jeszcze przymulona jak chcialysmy ja zostawic na DT u p, Beatki ktora nie ma doswiadczenie z takimi psami jak rottki, no i sa u niej koty. Na szczescie udalo nam sie uprosic jeszcze tydzien DT u pani i jej babci u ktorej byla do tej pory, ale po tym terminie sunia musi opuscic DT a my nie mamy jej gdzie umiescic. Jedyne miejsce to oczywiscie hotel za 450 zl. miesiecznie, na co juz nas nie stac majac na hotelach 6 psow do tej pory. Nie przeskoczymy juz 7 psa. :placz:[/QUOTE] |
|
|
|
 |
Jędza [Usunięty]
|
Wysłany: 28 Październik 2009, 14:35
|
|
|
Brena jest bardzo żywiołowym, dominującym psem - nie nadaje się do domu z innymi sukami, ( usiłuje dominować również samce), na koty lub małe psy najchętniej by polowała.
Wymaga dużej porcji ruchu i opiekuna który ma doświadczenie z dominantką, do dzieci nie jest przyjaźnie nastawiona.
Generalnie, jak widać z opisu,Brena to taka milusia żmijka. Jeśli ktoś lubi psy z charakterem będzie miał jak znalazł. |
|
|
|
 |
lejdija
|
Wysłany: 2 Listopad 2009, 15:24
|
|
|
[align=center:3f63efa2f8]Aby wesprzeć Pomorską Fundację ROTTKA wyślij SMS-a pod numer
79480
o treści:
wa brena 01
W zamian otrzymasz link z możliwością ściągnięcia zdjęcia Breny
Koszt sms'a 9 PLN + VAT (10,98 PLN).
Za każdego SMS-a serdecznie dziękujemy. [/align:3f63efa2f8] |
| Ostatnio zmieniony przez lejdija 15 Styczeń 2010, 17:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Jędza [Usunięty]
|
Wysłany: 8 Grudzień 2009, 22:58
|
|
|
Dostałam pełnego niepokoju maila od opiekunki: Brena ciagle nie ma DS, czy chociaz jeszcze o niej pamietacie i czy rowniez jest przez was w dalszym ciagu oglaszana? Bede wdzieczna za odpowiedz i za kazda pomoc w oglaszeniu i szukaniu DS dla Berny. Zaczynamy sie nie pokoic gdyz kasa sie konczy a hotel dla Breny to koszt miesieczny 300 zl. Nie mam pojecia co bedzie dalej, nawet nie chce myslec ze bedziemy zmuszeni oddac ja spowrotem do schroniska.
Bardzo proszę o ogłoszenia dla małej. |
|
|
|
 |
bbgm
|
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 10:04
|
|
|
| Rozmawiałam dziś ze swoim sąsiadem,który mówił,że zaglądał na stronę fundacji i jest zainteresowany adopcją suni-przypuszczam,że chodzi o Brenę,gdyż innej w tym wieku nie widzę a mówił,że ponad roczna.Pan kocha rottki i żaden inny pies nie wchodzi w grę.Do niedawna miał dwa,ale sunia odeszła po ciężkiej chorobie w wieku 10 lat.Obecnie został samiec-chyba 11-letni.Mam nadzieję,że wkrótce odezwie się sam do Was.Z tego,co zrozumiałam jest pewien swojej decyzji. |
|
|
|
 |
annibal

|
Wysłany: 29 Lipiec 2010, 10:54
|
|
|
Myślę że raczej napewno chodziło mu o Dinę... Dina jednak jedzie do domu na początku przyszłego tygodnia (najprawdopodobniej). Czy pan jest z okolic Białegostoku? Bo ktoś taki do nas pisał. Znajdziemy suczkę dla niego |
|
|
|
 |
|
|