www.rottka.pl

Forum Pomorskiej Fundacji Rottka z siedzibą w Sopocie Strona Główna Forum Pomorskiej Fundacji Rottka z siedzibą w Sopocie
Witamy na forum adopcyjnym rottweilerów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat
Weteran Max w Bytomiu
Autor Wiadomość
Jędza
[Usunięty]

Wysłany: 3 Wrzesień 2008, 17:22   Weteran Max w Bytomiu

Podczas wizyty u Dudusia odwiedziłam też jego towarzysza niedoli Maxia. Powiem krótko: dramat. Pies w typie niedźwiadka, starszego niedźwiadka dodam. Duży, postawny i puchaty. W oczkach stan zapalny, ząbki pokrzywione i mina, która wyraźnie mówi o tym, że nie wie dlaczego na emeryturę trafił do schroniska. Jest psem podwórkowym, któremu za pilnowanie podziękowano właśnie w taki sposób.

Ostatnio zmieniony przez lejdija 15 Styczeń 2010, 16:48, w całości zmieniany 3 razy  

świder 

Wysłany: 3 Wrzesień 2008, 20:37   Re: Weteran Max w Bytomiu

Ale Misio :D
Najwyraźniej się komuś znudził :evil:
Ostatnio zmieniony przez ALEBAZI 15 Październik 2008, 20:07, w całości zmieniany 1 raz  

Pistacja 

Wysłany: 4 Wrzesień 2008, 11:44   Re: Weteran Max w Bytomiu

biedny :(
Ostatnio zmieniony przez ALEBAZI 15 Październik 2008, 20:08, w całości zmieniany 1 raz  

Mysia_

Wysłany: 8 Wrzesień 2008, 18:54   Re: Weteran Max w Bytomiu

Kiedy byłam w schronisku w Bytomiu ten psiaczek zaraz przykuł moją uwagę. Wygląda na to, że to przekochany psiak. Przez kraty lizał moje ręce, psy skakały mu nad głową, a on w ogóle nie ragował.

Malwla 

Wysłany: 12 Wrzesień 2008, 19:17   Re: Weteran Max w Bytomiu

A jak jest stosunek Misia do innych psów / suczek? W boksie jest sam czy dzieli go z innymi towarzysz(k)ami niedoli? Ile może mieć lat?

kwapa 

Wysłany: 12 Wrzesień 2008, 19:22   Re: Weteran Max w Bytomiu

Lat może mieć nawet koło 10... W boksie jest z innymi psami i jest bardzo spokojny...

akacha 

Wysłany: 12 Wrzesień 2008, 21:25   Re: Weteran Max w Bytomiu

Bardzo złe wieści, zapalenie stawów

edit: poprawiłem gdyż szefowej komp nawala. kwapa
Ostatnio zmieniony przez kwapa 9 Październik 2008, 10:37, w całości zmieniany 2 razy  

Malwla 

Wysłany: 13 Wrzesień 2008, 09:17   Re: Weteran Max w Bytomiu

No jak siedzi w schroniskowych warunkach to dziwne nie jest, mokro, beton. itp. Czy oni będą go tam leczyć??? Pilnujcie by go czasem nie uśpili. Może lepiej go zabrać...

A czy on był psem ogrodowym, kojcowym, mieszkanowym czy jakim? Ktoś chyba pisał, że stróżował, to prawda?

ALEBAZI 

Wysłany: 13 Wrzesień 2008, 10:56   Re: Weteran Max w Bytomiu

Malwla, żeby go zabrac, to trzeba miec dokąd i za co...

Malwla 

Wysłany: 13 Wrzesień 2008, 21:40   Re: Weteran Max w Bytomiu

... no właśnie nad tym intensywnie myślę, tylko potrzebuję więcej informacji, jak najwięcej informacji o Misiu

Jędza
[Usunięty]

Wysłany: 15 Wrzesień 2008, 10:08   Re: Weteran Max w Bytomiu

http://www.rottka.pl/pl/a...ja/449,449.html. Jest na stronie. Kasia widujesz go często. Napisz proszę coś więcej o jego zachowaniu i zdrowiu.

akacha 

Wysłany: 15 Wrzesień 2008, 23:48   Re: Weteran Max w Bytomiu

zdrowie jest fatalne. stawy nawalaja, zapalenie, wet schroniskowy nie ma kasy zeby leczyc. schronisko i kierownictwo jest nam bardzo przyjazne, wspołpraca jest swietna, jednak wet... pozostawia moim zdaniem trochę do zyczenia. podobno werdykt jest tako, ze jest zapalenie, pies pewnie przestanie chodzic, po czym pewnie trzeba go bedzie uśpic, zeby się nie męczył :( . Malwla masz jakiś pomysł gdzie go zabrać? sytuacja jest bardzo trudna...

to stary, spokojny psiak, bardzo zatuczony, potrzebuje kacika, aby dozyć swoich lat, moze miesięcy. trochę rozważnego ruchu i karmy light...

hnzac
Ostatnio zmieniony przez ALEBAZI 15 Październik 2008, 20:09, w całości zmieniany 1 raz  

KasiaP
[Usunięty]

Wysłany: 16 Wrzesień 2008, 07:26   Re: Weteran Max w Bytomiu

A moze by go wziął ten Pan co wziął kiedyś starego psa z lasu, ten co ma hodowlę, Jarek chyba, przepraszam ale nie mam czasu sprawdzić na drugim forum. Wiecie napewno o kogo mi chodzi-takie fajne zdjęcia były starego psa z misiem

Marcysia 
www.rottka.pl

Wysłany: 16 Wrzesień 2008, 09:52   Re: Weteran Max w Bytomiu

Jarex chyba i On nawet był z Poznania

www.rottka.pl martaw@rottka.pl

Pomóż bezdomnym, porzuconym, potrzebującym oraz chorym rottweilerom! Wyślij SMS-a na numer 73880 o treści wa rottka 01. Otrzymasz link z możliwością ściągnięcia logo Pomorskiej Fundacji Rottka. Koszt sms'a 3 PLN + VAT (3,66 PLN).

kasia nero 1 

Wysłany: 16 Wrzesień 2008, 11:53   Re: Weteran Max w Bytomiu

rozmawiałam z drugim wetem i nie jest za usypianiem ale jego szef który tam wpada jak torpeda to on tak zadecydował załatwiam mu leki u znajomego weta ale też powiedział że same leki tu nie pomogą on musi mieć stałego opiekuna który będzie pilnował diety bo trzeba go natychmiast odchudzić i stałych krótkich spacerów max tylko leży a to pogarsza jego stan robię co mogę ale potrzebny jest opiekun na stałe

Odpowiedz do tematu