www.rottka.pl

Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA! Strona Główna Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA!
Pomorska Fundacja Rottka z siedzibą w Sopocie - Forum Adopcyjne

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: dom, pilnie, pomoc, potrzebna, potrzebny, tymczasowy, victor

Przesunięty przez: magda1724
11 Styczeń 2012, 20:50
VICTOR PILNIE POTRZEBNY dom tymczasowy - potrzebna pomoc
Autor Wiadomość
akacha 

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 13:52   

Wlasnie otrzymałam informację, która przyprawiła mnie o ciarki. Victor jako pies "nierokujący" przeznaczony w schronisku został już do uspienia. Wydano na niego wyrok :( . Odłozono to na tydzień, max 10 dni, bo Nowy Rok, weterynarz mało dostępny. zaplanowano go akurat prawie na moment, kiedy pojawilismy się my po niego!
ZDĄŻYLIŚMY W OSTATNIEJ CHWILI :o :o :o :o :o

Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.

Aki 

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 13:54   

Tak miało być. Mam na myśli fakt, że zdążyliśmya NA CZAS :-D Teraz jest już bezpieczny :)

MagdaB 

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 14:18   

Victorek bezpieczny i mam nadzieję, że będzie niedługo zdrowy. Podaję linki do aukcji:

http://allegro.pl/victor-...2056697307.html

http://allegro.pl/victor-...2056697294.html

http://allegro.pl/victor-...2056692393.html

magda1724 

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 16:19   

Może Madzik wrzuci go na stronkę i jakaś adopcja wirtualna się trafi, Yogi jedzie do domku, to może tą Asię co ma Yogiego wirtualnie poprosić żeby na Victorka przelała.

akacha 

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 16:33   

Madzik wrzuc na stronę, MagdaB wrzuciła na allegro, skopiuj ten opis po prostu :)

Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.

madzik! 

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 17:27   

akacha napisał/a:
Madzik wrzuc na stronę, MagdaB wrzuciła na allegro, skopiuj ten opis po prostu :)

Viktorek na stronie
Nie da się zepchnąć ze swego stanowiska...

Adam Asnyk

Marlena 
Max

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 21:03   

Sobota wieczór ...Victorek bez większych zmian ,to co zje wydala bez oporu , nic w brzuszku nie zatrzymuje . Po wczorajszych konsultacjach z wetem , który pozwolił na gotowane jedzonko zaczyna na nie również kręcić nosem, o karmie suchej nie chce słyszeć . Wizytę wczorajszą zniosł dzielnie , mimo , ze była długa. Wykonano badanie kału , w którym stwierdzono pasożyty Lamblia , badanie pośrednie negatywne ( Drontal Plus 35kg , 1/2 tabletki dzieńnie ) Wykonano USG ,nie uwidoczniono nieprawidłowości . Badanie moczu poprzez wkucie sie w cewkę moczową ( Victork był dzielny ) Ciężar własciwy moczu porównywalny do wody . Test kliszowy na obecność enzymów trzustkowych : negatywny tj. brak enzymów , w związky z czym leczenie Kreonem 25000 (2 kapsułki 2x dzieńnie ) .Zalecona dieta wysokobiałkowa niskotłyszczowa , jak wspominała Kasia Royal Canin Low Fat ... Przylepka nie odstępuje mnie na chwilę ...wodzi wzrokiem za wszystkim co sie rusza a uszki chodzą kiedy usłyszy najdrobniejszy szmer...w związku z tym , ze pochłania litry wody nasze spacerki sa nieustające ...Został posiadaczem nowego okrycia wierzchniego , bo za okienkiem temperatury minusowe ...Musimy równiez uporać się z gapiami przechodniów , dla których nie czesty to widok tak wygłodzonego stworzonka..Podczas kazdego spacerku liczymy , ze nie będzie juz takiej fonntanny ....Czekamy bardzo na poprawę ...by przekroczyć liczbę 17 kg..

Marlena 
Max

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 21:07   

" Victor jako pies "nierokujący" przeznaczony w schronisku został już do uspienia"...Jesteśmy Wstrżąsnięci po przeczytaniu tego co Kasia napisała ....

magda1724 

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 21:11   

Trzymam kciuki z Victorka. A Ciebie Marlenka podziwiam za wytrwałość. Wierzę, że dacie radę i za jakiś czas będziecie już tylko się sobą cieszyć. Na priv wysyłam Ci podobny przypadek, właściciele wierzyli i się udało. Ja też mocno wierzę, że Wam się uda.

gabi2 
GABI GSM 506 657 995

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 21:11   

Marlena napisał/a:
..Czekamy bardzo na poprawę ...by przekroczyć liczbę 17

:( :( :( :(

Marlena, wielki szacunek dla Was za opiekę nad tym bidulkiem <love> <love> <love> <love>

: Ofiarną i wytrwałą walką z okrucieństwem wobec zwierząt ,uważam za walkę o godność, kulturę
i wyższą cywilizację : Maria DĄBROWSKA

Marlena 
Max

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 21:17   

Jego oczka ....to największe podziękowanie ...On jest taki wspaniały , ze sam za wszystko dziękuje ...podając za kazdym razem łapkę ...Mój poprzedni pies , który odszedł (jutro mija pół roku ) tak bardzo róznił sie charaktrem . Wpominamy z Tomkiem , ze to jakiegoś rodzaju rekompensata za Maxelka , który był wylewny w osobliwy sposób ....

Marlena 
Max

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 21:24   

Dziękuję wszystkim ale Tobie Madziu bardzo bardzo ....Pilotowałaś to od początku i wspierałaś Nas....Przepraszam , ze mało sie kontaktuje , ale niewiele teraz czasu ...Jak będzie poprawa i wszystko sie unormuje , nadrobie to napewno ....

magda1724 

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 21:40   

Nie ma sprawy, ja bez Ciebie nic bym nie zrobiła, nic by się nie udało. No i jak sama przeczytałaś, dziś pewnie już by nie było kogo ratować.

Marlena 
Max

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 21:43   

Wiem , ze w schroniskach jest biednie ..ale zdębiałam jak to przeczytałam ...

Malwla 

Wysłany: 14 Styczeń 2012, 22:15   

Trzymam kciuki za malucha i cieszę się, że udało się Wam go wyciągnąć. Mam ostatnio podobne problemy ze zdrowiem swojego rottka, więc wiem co to znaczy.

Odpowiedz do tematu