www.rottka.pl

Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA! Strona Główna Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA!
Pomorska Fundacja Rottka z siedzibą w Sopocie - Forum Adopcyjne

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: gdansk, mlody, przy, przywiazany, rottweiler, sklepie

Przesunięty przez: magda1724
20 Marzec 2012, 07:33
Młody rottweiler przywiązany przy sklepie Gdańsk
Autor Wiadomość
akacha 

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 14:48   Młody rottweiler przywiązany przy sklepie Gdańsk

Marcin, ktory adoptował od nas Tequilę dziasiaj zadzwonił do mnie, ze jest własnie przy LECLERC'U (jakkolwiek się to powinno pisać) w Gdańsku Przymorzu i ze przywiązany jest tam od kilku godzin przyjazny rottek. Przysłał mi szybciutko mms ze zdjeciem i szybka decyzja - zabieramy! Marcin zaoferował tymczas dla biedaczka, ktory dośc mocno wychudzony i porządnie wystraszony, ale nadal przyjazny czekał juz na przyjazd schroniska.
Poprosiłam do telefonu Panią ze sklepu, podałam dane Fundacji, no bo gdyby go ktoś szukał...
annibal już zdaje sie powiadomiła schronisko, ze gdyby ktos szukał młodziaka to jest u nas.

Jest jednak zabiedzony, ma strasznie zaniedbane/długie pazury, no i kwitł te kilka godzin przywiązany. ale nie wiemy, moze włascicielowi cos sie stało, wydarzyło, nie chce przesądzac sprawy, ze tak po prostu przywiązał psa i poszedł :( .

A oto zdjecia po błyskawicznej akcji i juz z domu tymczasowego. nie wiem jeszcze jak dogadał się z Tequilą i innymi żyjatkami w domu, ale ogólnie jest dośc przyjazny, Poprosiłam Marcina, zeby podszedł do jakiegos weta go przeskanować...

Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.

Asia Mattik 

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 15:51   

Cudeńko <love>

tequilla26 

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 16:28   

Pewnie monitoring zarejestrował kto psa przywiązał...

akacha 

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 17:28   

Zobaczymy jak w poniedziałek Marcin go zeskanuje u weta. Z Tequilą pies zachowuje się zgodnie, sa już po pierwszym wspólnym spacerku, z tego co wiem do Marcina tez pojechała annibal, jak dopadnie kompa (pewnie wieczorem) to napisze moze wiecej. moze tez Marcin cos napisze, jest najblizej informacji.

Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.

gabi2 
GABI GSM 506 657 995

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 19:33   

O kurcze :( Następny biedak :(

: Ofiarną i wytrwałą walką z okrucieństwem wobec zwierząt ,uważam za walkę o godność, kulturę
i wyższą cywilizację : Maria DĄBROWSKA

magdzior83 

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 20:08   

Masakra jakas, ale ludzie maja pomysly. W sumie lepiej, ze przy sklepie niz w lesie przy drzewie, przynajmniej dalo sie cos zrobic :)

RODA 

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 20:53   

żeby to nie było jedno z pierwszych następstw tego co wczoraj stało się w Czechach :(

gabi2 
GABI GSM 506 657 995

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 20:56   

RODA napisał/a:
żeby to nie było jedno z pierwszych następstw tego co wczoraj stało się w Czechach

Masz Asiu rację :( Tak może być :(

: Ofiarną i wytrwałą walką z okrucieństwem wobec zwierząt ,uważam za walkę o godność, kulturę

tequilla26 

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 21:11   

RODA napisał/a:
tego co wczoraj stało się w Czechach
a co się stało? Nie oglądam TV zbyt często, więc nie wiem.

gabi2 
GABI GSM 506 657 995

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 21:47   

http://fakty.interia.pl/s...icielke,1732828

Darude1 
*** Niezależny ***

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 21:54   

Akacha, czy mozna cos ustalic z monitoringu ??? czy udostepnią nam info ??

tequilla26 

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 21:57   

gabi2 napisał/a:
http://fakty.interia.pl/swiat/news/25-rottweilerow-zagryzlo-swoja-wlascicielke,1732828
Sorki za offa, ale zerknijcie na komentarze. Znowu się zaczęło...:-(

Darude1 
*** Niezależny ***

Wysłany: 10 Grudzień 2011, 22:02   

RODA napisał/a:
żeby to nie było jedno z pierwszych następstw tego co wczoraj stało się w Czechach :(

W Polsce rottki nie są od 2 lat, po co robisz zamęt, dowiedz się co się stało w tej sytuacji, dlaczego tak się stało...

RODA dowiedzmy sięm dlaczego tak wyszło, a nie czego sie obawiamy, bo ja obawiam się jednego wyższych cen paliwa, braku wsparcia, i co wazne, taki art rzuca swiatlo z góry na rootki, przepraszam, to było w Czechach, wiec poczekajmy na wyjasnienia !!!

annibal 
cave canem

Wysłany: 11 Grudzień 2011, 01:11   

W tym przypadku zgadzam się z Darudem w 100 % :D

Byłam, widziałam psa, jest zaniedbany.
Zdjęcia nie oddają tego. SIerść matowa, jakaś niezdrowa, przykurzona, połamana. Kręgosłup na wierzchu, biodra też, mało mieśni. Pazury masakrycznie długie. Pies młody ok rok półtora. Umie siad, waruj, podawał mi łapkę, waruj też sam zrobił, kiedy opuściłam rękę z żarciem na dół, widać ktoś go uczył tego. Ja nie zarzucam komendami psa na pierwszysm spotkaniu, on sam, żeby dostać żarcie, zaczął pokazywać różne rzeczy, które umiał. Już ta tym pierwszym zdjęciu widać, że pies został MASAKRYCZNIE NAKARMIONY, albo nie daj boże coś mu jest. Żołądek tak wielki i twardy, że aż bałam się nacisnąć palcem. Powiedziałam Marcinowi że dziś zero karmienia i zero biegania - spacerek na siku, kupę i do domu. jutro od rana karmienie w niewielkich ilościach. Pies minutę przed moim przyjściem zrobił wielką kupę konsystencji rozpuszczonych lodów, potem Marcin mówił że jeszcze robił, wcale się nie dziwię.... Nie wiem kto go tak napasł, czy ten ktoś kto go zostawił w ostatnim geście przed porzuceniem, czy personel hipermarketu, ale szczęście że nic mu się nie stało. Młody piesek, ciekawe co się wydarzyło... Dzwoniłam do schroniska, nikt nie dzwonił w ciągu ostatnich dni że chce oddać rottweilera, pies pojawił się bez zapowiedzi... Mamy jeden nikły ślad, dziś dowiem się więcej. W pon. Marcin zaprowadzi go do weterynarza i zeskanuje czytnikiem. Zobaczymy co dalej.

RODA 

Wysłany: 11 Grudzień 2011, 09:45   

Darude1 napisał/a:
RODA napisał/a:

W Polsce rottki nie są od 2 lat, po co robisz zamęt, dowiedz się co się stało w tej sytuacji, dlaczego tak się stało...

RODA dowiedzmy sięm dlaczego tak wyszło, a nie czego sie obawiamy, bo ja obawiam się jednego wyższych cen paliwa, braku wsparcia, i co wazne, taki art rzuca swiatlo z góry na rootki, przepraszam, to było w Czechach, wiec poczekajmy na wyjasnienia !!!

dzieki BOGU w rottkach siedzę dokładnie od 1987 roku
od tego również roku jestem członkiem ZWIĄZKU KYNOLOGICZNEGO czynnie działając na jego rzecz; m.in. prowadząc sekcję rottków i zajmując się szkoleniem psów
zanim zaczniesz mnie pouczać to dowiedz się trochę na mój temat
i odp... się ode mnie
tyle mam na ten temat do powiedzenia

Odpowiedz do tematu