|

|
Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA!
Pomorska Fundacja Rottka z siedzibą w Sopocie - Forum Adopcyjne
|
Przesunięty przez: madzik! 28 Listopad 2011, 22:17 |
Zulus i Szakal Bastemaro 3 l. ZNOWU szukają domu razem CUDNE |
| Autor |
Wiadomość |
akacha

|
Wysłany: 22 Marzec 2010, 16:27 Zulus i Szakal Bastemaro 3 l. ZNOWU szukają domu razem CUDNE
|
|
|
Dwa psy w wieku ok. 2 lat (niecałe) do oddania. Wychowane są w warunkach mieszkaniowych, od dziecka razem... .
Miłe dla ludzi, zaczepne na spacerach do innych psów, kotów itp.
więcej napiszę jak je zobaczę, o ile mi się uda. fotki wstawie moze wieczorem albo jutro. |
_________________ akacha
Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.
 |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 22 Marzec 2010, 21:55
|
|
|
coś niesamowitego i pieknego, prawdziwe skarby. piekne, kochane psy, przywitały mnie cudnymi mięciutkimi pycholami, ob;lizały dokładnie i dokumentnie, karmione i zabawiane przez 5 cio latka. w domu nie brudzą, wychowane w mieszkaniu, chodzą jak bracia ksero . przepiękne głowy, ogony - to co w rottkach uwielbiam, śliczne krótkie kufy, lśniaca sierść.
niestety, muszę je zabrac na już , sprawa rodzinna dość skomplikowana, psy wspaniałe, ale musza opuścić swój dom do ... świąt najpóźniej, a najlepiej do ... weekendu <beksa> .
Zulus i Szakal urodziły się 30.06.2008 roku, zaszczepione, zaczipowane, jeszcze (raczej chwilowo) z jajkami.
niestety, skarby przeznaczę do oddania raczej tylko razem. mam już większość ich dokumentów, niestety kompletu nie ma (metryki), nie wiadomo z jakiej hodowli. trochę czasu psy spędziły w Hiszpanii, fajnie jeżdżą samochodem, generalnie są świetna. wróciłam cała w nich rozkochana i nie mogę przestać mysleć o nich.
pisze dość chaotycznie, ale to dlatego, że czasu bardzo mało, na razie priorytetem jest miejsce, gdzie mogłabym je zabrać.
zgram fotki później i wstawię moze jeszcze dzisiaj. |
_________________ akacha
Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.
 |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 22 Marzec 2010, 23:28
|
|
|
oto zdjecia psiaków, niestety, nie oddaja ich cudowności:
 |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 23 Marzec 2010, 11:18
|
|
|
| muszę sprawdzić z jakiej sa hodowli, to naprawde sliczne, ale przede wszystkim super w zachowaniu psy. nie udało mi się ustalić gdzie zostały kupione, metryk nie ma, tatuaże widoczne w zasadzie w części, mam do nich jednak sporo papierków, czip, moze coś tam wypatrzę. |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 23 Marzec 2010, 12:36
|
|
|
chłopaki sa z hodowli Bastemaro, pana Kazimierza Krasuskiego z Bydgoszczy, tatuaże to 150 B i 152 B. Czipów nie ma zarejestrowanych w Polsce, tylko w Hiszpanii.
niestety na arzie nie idało mi się ustalić imion metrykowych ani rodziców, gdyż Pan Kazimierz nie może sobie przypomnieć. moze za jakiś czas coś się wyjaśni.
w każdym razie hodowla jest, zarejestrowane w bydgoskim ZK. |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
Asia Mattik

|
Wysłany: 23 Marzec 2010, 16:32
|
|
|
| Naprawdę urocze psiaki,i jacy zgodni na tych zdjęciach braciszkowie.A gdzie oni w tej chwili sie znajdują? |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 23 Marzec 2010, 21:29
|
|
|
Asiu chłopaków mam w tej chwili w Gdyni, pilnie muszę zabrac, bo Pani na dniach musi opuścić mieszkanie. to zreszta dość skomplikowana historia rodzinna i nie miejsce tu na to, chłopaki sa naprawdę potrzebujący, jeśli będzie taka konieczność zabiorę ich do hotelu, ale hotel to wiadomo, kasa i to niemała.
jesli będziemy pod murem, nie bedzie wyjścia i zacznę organizowac pieniadze na ich zabranie do hotelu, a tam wiadomo, koszty razy 2 . ale warto, to takie cuda miziate, miłe, kochane, przytulaste, że głowa boli. oczywiście ze soba ciągle się baią, co jakiś czas maja scysje o to, ktory ma rzadzić. testosteron pomału daje znac o sobie ;> , a dla postronnego obserwatora ktory nie wie, ze to przepychają się braciszkowie w rodzinnych zapasach, wiadomo, jak to może wygladać <boisie> . super sa chłopaki . |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 24 Marzec 2010, 10:21
|
|
|
z hotelem w okresie przedświątecznym i to dla dwóch, mimo, ze oczywiste jest, że będą razem, też jest trdno |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 28 Marzec 2010, 14:43
|
|
|
niestety, godzina zero dla chłopaków wybiła i muszę ich zabrać z domu . To już więc oficjalne - bardzo pilnie szukamy im domów, umawiamy sterylizację i zabieram do hotelu . |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
Asia Mattik

|
Wysłany: 28 Marzec 2010, 19:20
|
|
|
Takie z nich ''ciacha'' i nikt ich nie chce Bidulki z ciepłego mieszkanka do hotelu ,to dla nich tragedia <beksa> |
|
|
|
 |
bouvi
bouvi
Wiek: 36 Dołączyła: 05 Sty 2009 Posty: 210 Skąd: Poznań....prawie
|
Wysłany: 29 Marzec 2010, 09:55
|
|
|
| Kasia, pracuje dorywczo w zwiazku, wyslij mi na priwa wszystkie info jakie o nich masz postaram sie cos ustalic, do tego pani prezes klubu rottweilera to moja dobra kolezanka, a ma duzo danych u siebie. Moze znalazlby sie jakis chetny wystawca- wtedy bez sensu byloby kastrowac. Poza tym czy one maja predyspozycje do pracy?" Czy reaguja na wystrzaly, czy aportuja? W ubieglym roku kolega szukal psa do policji, mial mieszkac normalnie w domu, ale tam tez nie moga byc kastrowane. Sama nie wiem, nic wiecej nie przygodzi mi do glowy..... |
|
 |
akacha

|
Wysłany: 29 Marzec 2010, 11:39
|
|
|
psiaki juz w hotelu. mielismy małe przygody, po południu moze uda mi sie opisac i wstawic zdjecia. te psaiki nei b yły specjalnie uczone niczego, znają tylko podstawowe komendy jak siad, czekaj, łapa. nic n ie wiem czego sie boją a czego nie, wiem ze jeden Zulus jest bardziej strachliwy na głosne dżwięki, drugi nic sobie z tego nbie robi.
no ciacha sa straszne .
w ich przypadku policja, praca taka typowa odpada, zalizały nas na smierć, bartka tez , choć sa strasznie nieobyte, bardzo silne, przewracają dzieci bez problemu, bo po prostu na to nieuważają .
Zulus ciągnie tak, ze zamiast traktora w polu mógłby robic, aż ęce mam poobcierane. znaczą co sekundę teren dosłownie, wiec kastracja zaplanowana jest na ten tydzien, musze tylko uzgodnic z Ania jak to zrobimy- nie mam pojęcia, bo chłopaki obaj na bank się zoperują!. wygryzaja sobie z upodobaniem różne rzeczy, podgryzają się, jazda na maksa!
poza tym, przy tym całym takim oszołomieniu, nieobyciu, to CUDOWNIE przyjazne psy do ludzi. wyszarpałam za WIEEELKIE łby, oglądałam jajka, Sław za doopsko podsadzał wstawiając do bagażnika Szakusia, Zulus sam wskoczył, ale podczas nudnej dla niego podróży zoperował mi matę do przewożenia psów i próbował zobaczyć co tam słychac w pozostałej części samochodu.
Psy sa nieopisanie cudowne, mam wszystkie namary do hodowli, nr tatuazy it. niestety nie wiem po jakich są rodzicach, bo hodowca nie pamięta zbyt wiele niestety, a w ZK odpis metryk czy cos w tym stylu tylko przez hodowcę i koło się zamyka. |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 29 Marzec 2010, 15:03
|
|
|
chłopaki mają kastrację umowioną na środę. Rano po nich pojadę, zabiorę oba i od 12 zacynamy zabawę. najpierw jeden do doktora, potem drugi. mma nadzieję, ze przez godzinę, kiedy jeden bedzie u nas w biurze nie zatopia terenu znacząc .
potem zaprowadzę do weta drugiego, a odbiore juz oba razem, odjajkowane. teraz tylko kasana na kastracje, hotel, no i ... domek. |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 29 Marzec 2010, 21:44
|
|
|
Mam chwilę, więc wstawię fotki chłopaków z samochodu. reszte jak obrobie to też dodam. oprócz tego, ze cała niedziela zarwana, to fakt, ze obcowanie z tymi psiakami to niesamowita przyjemość. wynagradza wszystkie trudy.
Najpierw jednak zachowanie do dzieci. w sumie tak naprawdę, niewiele się dziećmi zajmuja, nie bardzo zauważają. poza przywitaniem, gdy każdy psiak uznał za konieczność oblizać bartkowi (2,5 roku) buźkę, ale za to z taką siłą, ze prawie wbił Bartka W Sławka, który za nim stał. nic się jednak nie stało, bartuch byle rottka się nie wystraszy , wiec obtarł sie i nawet nie mrugnął.
później, puszczone luźno z biegającym Bartkiem w ogrodzie, niewiele się nim interesowały, natomiast kiedy biegał, chętnie biegały razem z nim.
jednak: oczy wokoło głowy, masa i siła nieokiełznana i nieokrzesana u szakusia i Zulusa jest przeogromna, bez żenady w różnych sytuacjach poszturchują dziecko w biegi, przewracając, natomiast nie mają czegoś takiego jak podszczypywanie, napominanie, nic. rzy wypracowaniu u nich zasad zycia w stadzie będą super do dzieci, co oczywiście nie zwalnia opiekunów z obowiązku oczu dookoła głowy i ciągłej obserwacji.
w samochodzie super, grzeczne, dyszą jak to psiaki, bo jednak cała sytuacją były nieco zestresowane, poza tym na pewno od kilku miesiecy nie siedziaływ samochodzie, Szakuś musiał mieć dupsko wnoszone, Zuli wskoczył jakby się w aucie urodził . w trakcie jazdy niepostrzeżenie skonsumował moją matę do przewozu psów <zly> . Kilka razy postanowił się do mnie przedostać, aby mieć mnie bliżej do oblizania . są takie słodkie, ze chyba gdyby mi bagażnik wyżarły nie byłabym się w stanie gniewać . zresztą, jak na załaczonych obrazkach:
 |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 29 Marzec 2010, 23:01
|
|
|
Mam sporo zdjęć, więc pewnie wątek nimi "zawalę", ale nie mogę sobie odmówić .
oto sceny z "pakowania psów" do samochodu, pożegnania z panią oraz poczatki ich w hotelu Dogville w Kolbudach:
 |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 18 |
|
|