|

|
Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA!
Pomorska Fundacja Rottka z siedzibą w Sopocie - Forum Adopcyjne
|
Przesunięty przez: madzik! 15 Październik 2011, 00:19 |
Biała Podlaska- schronisko |
| Autor |
Wiadomość |
k.k
|
Wysłany: 20 Marzec 2010, 15:46 Biała Podlaska- schronisko
|
|
|
Na dogomaniacki wątek schroniska Białej-Podlaskiej trafiła sunia (przeklejam z dogomani informacje podane przez osobę, której udało sie zrobić psom pare zdjęć):
"Tę sunię w typie rotwailera "dobrzy ludzie" przywiązali do drzewa w lesie, nieopodal schroniska. Sunia ma około 2 lat i na moje oko jest już w zaawansowanej ciąży. Pewnie dlatego się jej pozbyli."
"Eleganckich" boksów jest w schronie w sumie trzy ... Ogólny widok schroniska jest na pierwszej stronie wątku... A ten widok jest naprawdę przerażający - to jest "obóz koncentracyjny" dla psów!
Te na łańcuchach przy budach są półdzikie. Podobno zdarza się, że jeśli któryś w nocy się zerwie, inne go rozszarpują. Tragedia".
Na stronie schroniska z Białej Podlaskiej, znalazłam jeszcze jedno zdjecie suni, miedzy innymi z taką informacją:
"W nocy z 10 na 11 marca ktoś zostawił swojego psa. Niestety 11 marca nadal stała przywiązana do drzewa ta piękna i bardzo mądra suka.Zna podstawowe komendy typu: siad, łapa, głos"
Co ją tam czeka?...., z wątku wynika, że tam z rzadka się sterylizuje, więc przybędzie pewnie nowych szczeniaków,
Póki co ,widać, że sunia jest w jakiejś klatce, ale ogólnie schronisko wygląda tak:
 |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 22 Marzec 2010, 21:57
|
|
|
| rany, masakra! czy ta ciąza jest potwierdzona? <zalamka> |
_________________ akacha
Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.
 |
|
|
|
 |
k.k
|
Wysłany: 24 Marzec 2010, 17:33
|
|
|
Tak o suni napisała wczoraj osoba,która robiła w schronisku zdjęcia psom:
"Sunię widziałam-jest ułożona,zna komendy,zrównoważona,...smutna i nieszczęśliwa! Niewątpliwie była czyjaś i ten ktoś-pewnie ze względu na jej ciążę-się jej pozbył.Na razie jest w oddzielnym boksie,ale może trafić na łańcuch. Nie wiem,czy będzie sterylka aborcyjna-tam nie ma szpitalika,a wet nie jest z Białej-będzie dojeżdżał na 8 godz.tygodniowo" |
|
|
|
 |
k.k
|
Wysłany: 24 Marzec 2010, 17:41
|
|
|
Dzis badź jutro, pani, dzieki której informacje i zdjęcia pojawiły sie na wątku,ma być w schronisku i zebrać więcej informacji.
Sunia ma ogromne szanse, trafić na łańcuch, i stać sie jednym z psów (zdjęcie ogólne schroniska), dla których nie ma już szansy,na nic.... |
|
|
|
 |
Asia Mattik

|
Wysłany: 24 Marzec 2010, 17:42
|
|
|
| Jejku jaka ona jest piękna i to spojrzenie......trzeba ja koniecznie stamtąd wyciągnąć,jaka ona jest w stosunku do innych zwierząt,wiadomo coś???? |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 24 Marzec 2010, 19:19
|
|
|
| asia nawiązałam kontakt mailowy z dziewczyna, która niej pisała, niestety o suni nic nie jest wiadomo, ciaza tez jest hipotetyczna, na podstawie oglądania tylko. moze cos jeszcze sie dowiemy. |
_________________ akacha
Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.
 |
|
|
|
 |
Malwla
|
Wysłany: 24 Marzec 2010, 21:37
|
|
|
Sunia z Chrcynna ze sky'a też niby miała być szczenna a się okazało, że ma wodę w brzuchu Proszę, niech ktoś ją zabierze |
|
|
|
 |
k.k
|
Wysłany: 26 Marzec 2010, 20:08
|
|
|
Informacje przekazane przez osobę z dogomani,bywająca od niedawna w tym schronisku:
"Rozmawiałam z wetem, ma ze schronem umowę od kwietnia, ale pojedzie i sprawdzi tę ciążę (moim zdaniem-jest,niestety) .Sterylki na pewno nie będzie,bo nie ma tam na to warunków"
"Rozmawiałam dzisiaj z kierownikiem schronu... On BARDZO chce współpracować z fundacją i z całą pewnością nie będzie stwarzał problemów..."
Ja podaje tu wiadomosci,przekazywane na dogomani przez osoby bywające czasem w tym schronisku. Jestem z pomorza, na wątek tego schroniska trafiłam przypadkiem- poszłam tam za jamnikiem w potrzebie i od tego czasu zaglądałam systematycznie. Kiedy na watku, pojawiła się sunia, "przyprowadziłam" ją tutaj. Tam jej nikt nie pomoże..., na widok zdjęć, zwłaszcza smutnej, wypatrującej przy drzewie pysi, serce pęka... |
|
|
|
 |
k.k
|
Wysłany: 28 Marzec 2010, 11:53
|
|
|
Wiadomo, że:
"Sunia siedziała w boksie z innym psem- matkowała mu. Jest bardzo ułożona, mądra i przyjacielska, na inne psy nie reagowała - zero agresji" |
|
|
|
 |
k.k
|
Wysłany: 28 Marzec 2010, 12:07
|
|
|
| Podsumowując : porzucona na uwięzi przy drzewie, 2letnia, ułożona, posłuszna, bardzo mądra, przyjacielska do innych psów |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 10:22
|
|
|
jeśli miałby ją ktoś przywieźć do trójmiasta po świętach, może miałabym dla niej miejsce w hotelu i zabrałabym ją. potrzebowałabym jednak pomocy bo nie wyrabiam juz finansowo, a psów przybywa jak zawsze . |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
Malwla
|
Wysłany: 18 Maj 2010, 16:37
|
|
|
| Sunia podobno już w nowym domu |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 18 Maj 2010, 22:30
|
|
|
| to przenosze |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,13 sekundy. Zapytań do SQL: 15 |
|
|