www.rottka.pl

Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA! Strona Główna Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA!
Pomorska Fundacja Rottka z siedzibą w Sopocie - Forum Adopcyjne

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: biala, podlaska, schronisko

Przesunięty przez: madzik!
15 Październik 2011, 00:19
Biała Podlaska- schronisko
Autor Wiadomość
k.k 

Wysłany: 20 Marzec 2010, 15:46   Biała Podlaska- schronisko

Na dogomaniacki wątek schroniska Białej-Podlaskiej trafiła sunia (przeklejam z dogomani informacje podane przez osobę, której udało sie zrobić psom pare zdjęć):

"Tę sunię w typie rotwailera "dobrzy ludzie" przywiązali do drzewa w lesie, nieopodal schroniska. Sunia ma około 2 lat i na moje oko jest już w zaawansowanej ciąży. Pewnie dlatego się jej pozbyli."

"Eleganckich" boksów jest w schronie w sumie trzy ... Ogólny widok schroniska jest na pierwszej stronie wątku... A ten widok jest naprawdę przerażający - to jest "obóz koncentracyjny" dla psów!
Te na łańcuchach przy budach są półdzikie. Podobno zdarza się, że jeśli któryś w nocy się zerwie, inne go rozszarpują. Tragedia".

Na stronie schroniska z Białej Podlaskiej, znalazłam jeszcze jedno zdjecie suni, miedzy innymi z taką informacją:

"W nocy z 10 na 11 marca ktoś zostawił swojego psa. Niestety 11 marca nadal stała przywiązana do drzewa ta piękna i bardzo mądra suka.Zna podstawowe komendy typu: siad, łapa, głos"

Co ją tam czeka?...., z wątku wynika, że tam z rzadka się sterylizuje, więc przybędzie pewnie nowych szczeniaków,
Póki co ,widać, że sunia jest w jakiejś klatce, ale ogólnie schronisko wygląda tak:

akacha 

Wysłany: 22 Marzec 2010, 21:57   

rany, masakra! czy ta ciąza jest potwierdzona? <zalamka>

Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.

k.k 

Wysłany: 24 Marzec 2010, 17:33   

Tak o suni napisała wczoraj osoba,która robiła w schronisku zdjęcia psom:

"Sunię widziałam-jest ułożona,zna komendy,zrównoważona,...smutna i nieszczęśliwa! Niewątpliwie była czyjaś i ten ktoś-pewnie ze względu na jej ciążę-się jej pozbył.Na razie jest w oddzielnym boksie,ale może trafić na łańcuch. Nie wiem,czy będzie sterylka aborcyjna-tam nie ma szpitalika,a wet nie jest z Białej-będzie dojeżdżał na 8 godz.tygodniowo"

k.k 

Wysłany: 24 Marzec 2010, 17:41   

Dzis badź jutro, pani, dzieki której informacje i zdjęcia pojawiły sie na wątku,ma być w schronisku i zebrać więcej informacji.

Sunia ma ogromne szanse, trafić na łańcuch, i stać sie jednym z psów (zdjęcie ogólne schroniska), dla których nie ma już szansy,na nic....

Asia Mattik 

Wysłany: 24 Marzec 2010, 17:42   

Jejku jaka ona jest piękna i to spojrzenie......trzeba ja koniecznie stamtąd wyciągnąć,jaka ona jest w stosunku do innych zwierząt,wiadomo coś????

akacha 

Wysłany: 24 Marzec 2010, 19:19   

asia nawiązałam kontakt mailowy z dziewczyna, która niej pisała, niestety o suni nic nie jest wiadomo, ciaza tez jest hipotetyczna, na podstawie oglądania tylko. moze cos jeszcze sie dowiemy.

Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.

Malwla 

Wysłany: 24 Marzec 2010, 21:37   

Sunia z Chrcynna ze sky'a też niby miała być szczenna a się okazało, że ma wodę w brzuchu :( Proszę, niech ktoś ją zabierze

k.k 

Wysłany: 26 Marzec 2010, 20:08   

Informacje przekazane przez osobę z dogomani,bywająca od niedawna w tym schronisku:

"Rozmawiałam z wetem, ma ze schronem umowę od kwietnia, ale pojedzie i sprawdzi tę ciążę (moim zdaniem-jest,niestety) .Sterylki na pewno nie będzie,bo nie ma tam na to warunków"

"Rozmawiałam dzisiaj z kierownikiem schronu... On BARDZO chce współpracować z fundacją i z całą pewnością nie będzie stwarzał problemów..."

Ja podaje tu wiadomosci,przekazywane na dogomani przez osoby bywające czasem w tym schronisku. Jestem z pomorza, na wątek tego schroniska trafiłam przypadkiem- poszłam tam za jamnikiem w potrzebie i od tego czasu zaglądałam systematycznie. Kiedy na watku, pojawiła się sunia, "przyprowadziłam" ją tutaj. Tam jej nikt nie pomoże..., na widok zdjęć, zwłaszcza smutnej, wypatrującej przy drzewie pysi, serce pęka...

k.k 

Wysłany: 28 Marzec 2010, 11:53   

Wiadomo, że:

"Sunia siedziała w boksie z innym psem- matkowała mu. Jest bardzo ułożona, mądra i przyjacielska, na inne psy nie reagowała - zero agresji"

k.k 

Wysłany: 28 Marzec 2010, 12:07   

Podsumowując : porzucona na uwięzi przy drzewie, 2letnia, ułożona, posłuszna, bardzo mądra, przyjacielska do innych psów

akacha 

Wysłany: 1 Kwiecień 2010, 10:22   

jeśli miałby ją ktoś przywieźć do trójmiasta po świętach, może miałabym dla niej miejsce w hotelu i zabrałabym ją. potrzebowałabym jednak pomocy bo nie wyrabiam juz finansowo, a psów przybywa jak zawsze :( .

Malwla 

Wysłany: 18 Maj 2010, 16:37   

Sunia podobno już w nowym domu

akacha 

Wysłany: 18 Maj 2010, 22:30   

to przenosze

Odpowiedz do tematu