www.rottka.pl

Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA! Strona Główna Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA!
Pomorska Fundacja Rottka z siedzibą w Sopocie - Forum Adopcyjne

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: mix, rottka, rottki, suczki, tygodni

Przesunięty przez: madzik!
16 Październik 2011, 11:54
2 suczki 7 tygodni, rottka i mix rottki
Autor Wiadomość
BeataK. 
beatak

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 14:59   2 suczki 7 tygodni, rottka i mix rottki

Oszczeniła sie suka, Pani nie chce zakładać chodowli więc oddała pieski. Zostały 2 suczki, te na zdjęciach.
Jedna to rottka, natomiast druga, nie wiadomo dlaczego cała czarna.
Suczki mają po 7 tygodni, są wychowywane w domu przy trójce dzieci. Trzeba im szybko znaleźć dom, żeby nie wpadły w niepowołane ręce.

Sunie są za darmo do odebrania w Doboszewicach.

Sunie są bezpośrednio od właściciela, nie są pod opieką żadnej fundacji, ogłaszm je gdzie się da, żeby ktoś to popilotował, żeby za parę miesięcy nie wylądowały na ulicy, czy w schronie.
Ostatnio zmieniony przez 26 Styczeń 2010, 18:30, w całości zmieniany 1 raz  

kayou 

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 15:29   

Mogłabym wziąć to czarne cudeńko ale Doboszewice to chyba bardzo daleko ode mnie

kayou 

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 15:34   

Sunieczki śliczniutkie i napewno szubko będą miały domki <wink>

Asia Mattik 

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 16:46   

Tak tylko pytanie jakie domki,żeby nie trafiły gdzieś na wioske na łańcuch bo jak za darmo przyszły to może i taki co je weżmie będzie miał przedmiotowy stosunek do nich....albo jak z ślicznej kuleczki wyrośnie coś o większym gabarycie to może przestać się podobać.Szkoda,że nie można ich objąć pieczą Fundacji ,byśmy przynajmniej mieli wgląd na potencjalnych właścicieli.Szkoda ,że ten dolnyśląsk tak daleko bo może i ja bym wzięła jedną na przetrzymanie.A może jest ktoś z tmtej okolicy?

BeataK. 
beatak

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 17:00   

Asia Mattik, Właśnie o to chodzi, że za darmo ktoś weźmie i nie wiadomo gdzie trafią i do kogo, więc chyba lepiej zabrać szczeniaki i dać komuś odpowiedniemu.
Ja nie mogę bo robię przyczjkę na pseudo i pewnie w niedługim czasie będę w posiadaniu kilku maluchów :(

monika_wiki 

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 17:20   

Jeżeli to te Doboszewice to ja mam 70 km tylko co dalej

Jędza
[Usunięty]

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 18:17   

Beato skąd pochodzą te informacje? Czy kontaktowałaś się z właścicielami czy dopiero trzeba dzwonić? suczki na stronie pomimo mixowatości dałam na stronę. Usuwam też bezpośredni numer do właścicieli, żeby osoby które zaglądają nie odebrały suczek z pominięciem umowy ( chodzi o sterylkę) bo niestety nie wszyscy odwiedzający nas mają takie jak my nastawienie do wielu rzeczy.

BeataK. 
beatak

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 18:35   

Kontaktowałam się z właścicielami. Pani twierdzi że rozdała szczeniaczki bo jej się suczka oszczeniła, i jej 2 zostały. Jak jest prawda nie wiadomo, faktem jest że wcześniej pod tym nr tel były szczeniaki rottweilera po 450 zł. Od bardzo dawna staram się monitorować pseudo.
Obecnie Pani dała ogłoszenie że odda za darmo 2 suczki. Zadzwoniłam i okazało się, że nie zeszły i Pani nie ma co z nimi zrobić a nie ma zamiaru zakładać "chodowli" więc odda za darmo.
Powiedziała że od spokojnej suczki i że z 3 dzieci chowane. Zapytałam czy mogę zapodać na forum fundacji, stwierdziła że tak byłaby wdzięczna jak je ktoś zabierze, byle nie musiała za to płacić, ani za ogłoszenia...
Suczki jak na zdjęciu. Jedna to rottka, druga niby też i mama i tata rottki, nie wiadomo czemu taka (podejrzewam, że poprawił jakiś pies)
Tyle mam info. Pani ogólnie miła i kontaktowa, chce się pozbyc ich za wszelką cenę byle nie musiała płacić za to, że je ktoś ogłasza, czy też zabierze...

ninka10 

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 18:40   

ta czarna to miodzio jak by sie znalazł transport to moge zabrać na DT

BeataK. 
beatak

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 18:43   

ninka10, byłoby super

Tylko trzeba szybko działać bo Pani rzuciła ogłoszenie na autogiełdę i niedługo może być po szczeniakach :-(

ninka10 

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 18:46   

Tylko jak zabrać ją to problem bo niestety mój złom zamarzł (w gazie) i ani rusz juz od 4 dni i jestem skazana na komunikację miejską <zly>

BeataK. 
beatak

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 18:49   

Jst szansa że przywiezie je kierowca, który jedzie po 2 suki i szczeniaka do Dobrocina w sobotę, ale jak na razie jest zły i mówi że nie pomieści. Może uda się go przekonać...mam nadzieję.

ninka10 

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 19:52   

BeataK. napisał/a:
Jst szansa że przywiezie je kierowca,
ale do kąd ewentualnie by je zawiózł ?

BeataK. 
beatak

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 19:55   

Kierowca jednak dał się przekonać. W sobotę przywiezie sunie do wawy, na kilka dni mogą się zatrzymać, ale szukajmy im domków. ninka10, jeżeli możesz wziąć tą czarnulkę na choćby tymczas to odezwę się w sobotę jak szczeniaki dojadą. :-D

ninka10 

Wysłany: 26 Styczeń 2010, 20:02   

oki Teraz mi sie przypomniało że jak miałam na tymczanie bossika ( bazyla) to strasznie mnie o niego zaczepiała pewna rodzina chcieli adoptować szczeniaka rottka ale niestety już bazylek był zaklepany ale tego co wiem to nadal niemają psiaka więc jutro do nich pobiegnę i zobaczę jaka jest ich postawa czy nadal są zainteresowani i dam znać . Jak by chcieli to zabrałaby dwie hihihi , Ale jutro sie dowiem i napiszę

Odpowiedz do tematu