www.rottka.pl

Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA! Strona Główna Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA!
Pomorska Fundacja Rottka z siedzibą w Sopocie - Forum Adopcyjne

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: po, sasiedzku, slowacja, smutki

Smutki po sąsiedzku - Słowacja
Autor Wiadomość
akacha 

Wysłany: 24 Wrzesień 2008, 22:05   Smutki po sąsiedzku - Słowacja

Dostałam informację i prośbę, że może ... jakbyśmy mieli czas ... albo wolne miejsca :(, albo pomysł <boisie> , na Słowacji jest wiele rottweilerów, przeważnie młodych, potrzebujących pomocy. W schroniskach. Przebywają tam w dobrych warunkach, żyją sobie nieźle, ale ... krótko :(. W stacjach kwarantanny do 28 dni opłaca pobyt urząd i w tym okresie psy maja się dobrze. A potem, to już ...
Svoboda Zwerat pisze, że u nich są dożywotnio i tak samo w utulkach, oby tak. Jednak to tylko zapewnienia, które nie mają żadnego pokrycia z rzeczywistością. Schroniska z zasady psów nie kastrują, suk nie sterylizują. Wydaja w zasadzie przypadkowo.
A to młodziak Bororo:
[img:1xmnscvg]http://www.utulok-piestany.sk/images_psy/Bororo.jpg[/img:1xmnscvg]

Kríženec RTW má asi 2 roky, je krásny, veselý ,hravý, statný a dobre stavaný. Má skoro 40 kilov, je to sila. Bol nájdený na poli spolu s dvoma inými psíkmi. K ľuďom je priateľský, rád lieta ako tornádo, potrebuje väčší výbeh, je vhodný na stráženie firemného objektu. Od radosti na každého skáče, a keď nie ste pripravení na jeho objatie, ľahko sa ocitnete na zemi.

Mam kontakt, do osób, które są chętne "wyadoptowywać" psy dla nas, gdybyśmy jak wyżej, oto pytanie, jakie dostałam:A może byscie pomogli temu psikovi ze Slowacji?

Niech ktoś mnie dobije <beksa> <beksa> <beksa>

Mówiłam, jak wiele mamy swoich, a ostatnio to wysyp, że czekają, nie nadążamy, że brak pieniędzy, warunków, miejsc. No to jeszcze jedna kropelka do gara :evil:

Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.

KasiaP
[Usunięty]

Wysłany: 24 Wrzesień 2008, 23:29   Re: Smutki po sąsiedzku - Słowacja

Myślę Kasiu, ze jeszcze może nas dobić na przykład Jola i kazać zabierac rottweilery z Chin żeby ich nie zjedli :evil:
czarny humor

ALEBAZI 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 00:30   Re: Smutki po sąsiedzku - Słowacja

Kasie :cry: :cry: :cry:

kwapa 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 00:33   Re: Smutki po sąsiedzku - Słowacja

Ostatnio jestem na Słowacji regularnie więc moge się dowiedzieć coś więcej... Ale nie żeby tak biegiem bo naszych nam na razie wystarczy...

akacha 

Wysłany: 25 Wrzesień 2008, 00:44   Re: Smutki po sąsiedzku - Słowacja

kwapa napisał/a:
Ostatnio jestem na Słowacji regularnie więc moge się dowiedzieć coś więcej... Ale nie żeby tak biegiem bo naszych nam na razie wystarczy...

DOWIEDZIEC MOZE TAK. TAK ... INFORMACYJNIE CHYBA TYLKO :-(

Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.
Ostatnio zmieniony przez Pistacja 13 Październik 2008, 12:09, w całości zmieniany 1 raz  

akacha 

Wysłany: 13 Październik 2008, 12:01   

no nie mogę <beksa> . zobaczcie jaki piękny i pies i szczeniory <zalamka>

Tivo

Tivo - cca 2 ročný mimoriadne dobrácky RTW bol nájdený v areáli Stavoúdržby. Je trochu vychudnutý, na chrbte má staršiu ranu cca 10 cm dlhú.

Grizly

Toto šteňa sa túlalo v Detve už 3 dni a kňučaním pri dverách volalo o pomoc. Má asi 4-5 mesiacov a je to kríženec rotvajlera.
Grizly má krásnu lesklú srsť a je trošku bojazlivý, stále sa skrýva za nohy človeka, keď ho ostatné psy otravujú. Vyrastie z neho však riadny macko čo naznačujú aj jeho veľké packy. Je vhodný do rodinného domu.

Eny

Veľmi hravá čistokrvná fenka rotweilera, taký náš "útulkový maznáčik":). Je veľmi prítulná, poslušná a čistotná, z očiek jej srší neskutočná hravosť a veselosť. Má všetkých naokolo rada, miluje prechádzky a pohladenia, je to nekonfliktný psík. Potrebuje dostatok pohybu, preto ju odporúčame na dvor.
Bude vám oddanou a milou spoločníčkou.
Rok narodenia: 1/2 2008

świder 

Wysłany: 13 Październik 2008, 12:05   

Faktycznie :-(

goskamis 
goskamis

Wysłany: 13 Październik 2008, 15:34   

biedne psiska <beksa>

ALEBAZI 

Wysłany: 13 Październik 2008, 23:03   

oszalec mozna <beksa>

akacha 

Wysłany: 13 Październik 2008, 23:12   

MOZE JAKBY TUZ POD ICH GRANICA A PO NASZEJ STRONIE JAKIŚ TYMCZAS BYŁ... pomarzyć mozna, nie? jakoś nie moge na to patrezc :( . Ale z drugiej strony tyle u nas rottkow i ściągać jeszcze zagraniczne biedy :( . rzeczywiście mozna oszaleć, tym bardziej, ze u nich w schronach są zwykle takie do 3-ech lat maksymalnie. nie uważacie, ze to wskazuje na jedno <zalamka>

dlatego tak mnie one trapią <boisie>

goskamis 
goskamis

Wysłany: 15 Październik 2008, 10:48   

<beksa> strach myśleć ale Kasia zaraz by sie jeszcze w innych ościennych krajach takie biedy znalazły :o a naszych bidulek nie ma kto adoptować :roll: coraz gorzej <zalamka>

Odpowiedz do tematu