www.rottka.pl

Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA! Strona Główna Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA!
Pomorska Fundacja Rottka z siedzibą w Sopocie - Forum Adopcyjne

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  Chat  DownloadDownload

Poprzedni temat «» Następny temat

Tagi tematu: berta, dostojna, letnia, ogonem, piekna

Berta 3 letnia dostojna piękna z ogonem
Autor Wiadomość
akacha 

Wysłany: 8 Grudzień 2008, 01:11   Berta 3 letnia dostojna piękna z ogonem

4 psy zostały przez nas zabrane na prośbę ich właścicielki z działki leśnej, około 100 km za Warszawą. Tam przebywały bez nadzoru, opieki, a także stałego pożywienia 2 suki i 2 psy razem. Najstarsza sunia, matka pozostałych, została u włascicieli, dla pozostałych szukamy domów.
Ich właścicielka prosiła nas o pomoc, w wyniku nieprzewidzianej sytuacji rodzinnej (choroba) nie mogła się zaopiekować wszystkimi psami, a ma ich czwórkę. Po namyśle zdecydowała, nie bez żalu, o przekazaniu fundacji psów do adopcji.

Berta jest siostra miotową Zbója i Niuńka, obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie dołączyła do swoich braci. Wesoły tercet rozrabia razem ile może!
Bertę, odwrotnie niż jej braci, zdecydowaliśmy się wydać do adopcji osobno. Jest bardzo ładna młoda sunią z ogonem, od zawsze mieszkała na dworze, przyzwyczajona do takich warunków świetnie zaadaptowała by się w domu z ogrodem, gdzie miałaby teren do dyspozycji i pilnowania. Jest bardzo przyjazna do ludzi, lgnie i potrzebuje ich towarzystwa. Potrafi pilnować i nieźle szczekać, kiedy uzna za stosowne.
Psy są doskonałe w charakterze i zachowaniu w stosunku do ludzi, bardzo przyjacielskie i kochane. Skradły także serca wolontariuszy, którzy pomagają w opiece nad nimi. Te psy dotychczas zaznały tylko miłości - nie zaznały schroniska, opuszczenia, zróbmy proszę wszystko, aby koszmar porzucenia ich nie dotyczył. To wspaniałe, dostojne psy, doskonałe do pilnowania, do domu z ogrodem, nauczone bycia razem i bardzo ze sobą związane. Berta mogłaby sie odnaleźć w domu jako towarzyszka innego psa, nie będzie tolerować suk.

Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.

moniaa 

Wysłany: 10 Grudzień 2008, 18:55   

Pani Kasiu, tak jak deklarowałam w trakcie rozmowy telefonicznej, wpłaciłam na konto ROTTKI 100 zł na poczet zabiegu Berty bądź inną ewentualność dla rottków spod Bydgoszczy. Póki co na tyle mogę sobie pozwolić :-( . No ale od czegoś trzeba w zacząć. Man nadzieję, że to tylko nieśmiały początek znajomości z fundacyjnymi rottkami..Coś w głębi, mówi mi, że to tylko kwestia czasu i wylizania się po stracie <beksa> nieopisanej istoty - rottki, pieszczotliwie zwanej Dodusią..

Bardzo dziekuję za energetyczną rozmowę.

Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów.

Monika.

akacha 

Wysłany: 10 Grudzień 2008, 23:30   

moniaa, wielkie dzięki. a moze skoro czujesz się na siłach założ w teczowym moście watek swojej Dodusi? tO CZASEM BARDZO POMAGA, TAKIE WSPOMINANIE, WYLANIE ZALÓW i pokazanie światu co kochaliśmy bardzo dobrze robi.
wierze, ze już zostaniesz z nami ;)

Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.

kwapa 

Wysłany: 11 Grudzień 2008, 07:33   

akacha napisał/a:
wierze, ze już zostaniesz z nami

:twisted: :twisted: sekta :D

Oxa 

Wysłany: 15 Grudzień 2008, 11:34   

http://forum.muratordom.pl/post2935067.htm#2935067

goskamis 
goskamis

Wysłany: 15 Grudzień 2008, 16:48   

kwapa napisał/a:
akacha napisał/a:
wierze, ze już zostaniesz z nami

:twisted: :twisted: sekta :D
:twisted: oj tak <haha> moniaa witam <love>

moniaa 

Wysłany: 16 Grudzień 2008, 00:35   

Sekta?? Nie, raczej nie :-) ..Ale zdaje się, że gdziesz przeczytałam tu na forum o Czarnej Dziurze...Zdecydowanie wciąga :-) i oby trzymało, jak najmocniej ;-)..Tego sobie i reszcie życzę :-D

akacha 

Wysłany: 16 Grudzień 2008, 00:39   

moniaa napisał/a:
..Tego sobie i reszcie życzę :-D
reszcie nie musisz, już tam siedzimy w kupie :) . a ty chyba wpadłaś sama nie wiesz kiedy ;>

moniaa 

Wysłany: 16 Grudzień 2008, 00:49   

Nie zaprzeczę oczywiście :-D , wpadłam a jakże ;-) "Wydreptuję" teraz scieżkę, coby coś z tej wpadki chociaż wyszło ;-)..pożytecznego :-)

goskamis 
goskamis

Wysłany: 16 Grudzień 2008, 21:32   

moniaa napisał/a:
Wydreptuję" teraz scieżkę, coby coś z tej wpadki chociaż wyszło ;-)..pożytecznego
o i o wpadke tez mozesz być pewna bo nasze kochane rottkidzieciogenne ponoć są :twisted: oczym mozesz sie przekonać w kilku wątkach ;> :D

akacha 

Wysłany: 20 Grudzień 2008, 00:48   

Dzisiaj Berta przeszła dzielnie sterylizację. Teraz lata w uszytych przez Tomka i Jolę majtach z ich własnego przescieradła. Narzekali, ze nie są dobrymi projektantami, Dolce&Gabbana to nie oni, wiec na przyodzienie poszły dwie płachty. Co oni tam uszyli to hja się aż boję mysleć :-D .

Na przyszły tydzień szykowana jest umowa adopcyjna na Bertę.
Dzwoniłam z tymi miłymi wiadomościamy do właścicielki byłej, przy okazji delikatnie przypomniec, ze nie otrzymałam obiecanego wsparcia finansowego na karmę i na sterylizację, która była taniej niż w Warszawie.
Na razie jednak nie otrzymam, bo sytuacja trudna <zly> . Mówi się trudno, poczekam w styczniu, jak pani zapewniła... Tyle, ze poprzednie zapewnienie było po 30-stym listopada <krzeslo>

kwapa 

Wysłany: 20 Grudzień 2008, 00:59   

akacha napisał/a:
poczekam

Jak to powiadał Witkacy "żebyś się na wylot nie przeczekała" ;> :D

akacha 

Wysłany: 20 Grudzień 2008, 01:01   

kwapa napisał/a:
akacha napisał/a:
poczekam

Jak to powiadał Witkacy "żebyś się na wylot nie przeczekała" ;> :D

ty no prosze cie, nie ma to jak wiara w ludzi ;> . a jak sie stanie inaczej? będziemy musieli odszczekać :twisted:

kwapa 

Wysłany: 20 Grudzień 2008, 01:21   

akacha napisał/a:
będziemy musieli odszczekać

Ja nie szczekam... W pracy nie jestem ;>

KasiaP
[Usunięty]

Wysłany: 22 Grudzień 2008, 19:51   

Słuchajcie, nie złoście się na panią Grażynę, oni naprawdę mają bardzo ciężko, ona po obskoczeniu męża, dziadka i domu, wieczorem jechała do sprzątania, do 24 godziny.
Z jedną ręką.
Jechała, bo teraz jest w szpitalu, wreszcie jej zdrowie padło-serce, tarzcyca i nie wiadpmo co jeszcze, bo nie ma siły.
Ja widziałam tych ludzi i wiem, że to nie są naciągacze, przeciwnie.
Przecież mogli te psy wywalić na ulicę, a przecież kobieta i karmę kupiła i za paliwo zapłaciła...i walczyła jak lew, o psy, mimo, że mąż z nowotworem w szpitalu i dziadek w pampersach w domu i ona jedna :-(
ona naprawdę ma strasznie

Odpowiedz do tematu