|

|
Rottweiler, Rottweilerom, dla Rottweilerów - ADOPCJE, POMOC, PASJA!
Pomorska Fundacja Rottka z siedzibą w Sopocie - Forum Adopcyjne
|
|
Berta 3 letnia dostojna piękna z ogonem |
| Autor |
Wiadomość |
akacha

|
Wysłany: 8 Grudzień 2008, 01:11 Berta 3 letnia dostojna piękna z ogonem
|
|
|
4 psy zostały przez nas zabrane na prośbę ich właścicielki z działki leśnej, około 100 km za Warszawą. Tam przebywały bez nadzoru, opieki, a także stałego pożywienia 2 suki i 2 psy razem. Najstarsza sunia, matka pozostałych, została u włascicieli, dla pozostałych szukamy domów.
Ich właścicielka prosiła nas o pomoc, w wyniku nieprzewidzianej sytuacji rodzinnej (choroba) nie mogła się zaopiekować wszystkimi psami, a ma ich czwórkę. Po namyśle zdecydowała, nie bez żalu, o przekazaniu fundacji psów do adopcji.
Berta jest siostra miotową Zbója i Niuńka, obecnie przebywa w domu tymczasowym, gdzie dołączyła do swoich braci. Wesoły tercet rozrabia razem ile może!
Bertę, odwrotnie niż jej braci, zdecydowaliśmy się wydać do adopcji osobno. Jest bardzo ładna młoda sunią z ogonem, od zawsze mieszkała na dworze, przyzwyczajona do takich warunków świetnie zaadaptowała by się w domu z ogrodem, gdzie miałaby teren do dyspozycji i pilnowania. Jest bardzo przyjazna do ludzi, lgnie i potrzebuje ich towarzystwa. Potrafi pilnować i nieźle szczekać, kiedy uzna za stosowne.
Psy są doskonałe w charakterze i zachowaniu w stosunku do ludzi, bardzo przyjacielskie i kochane. Skradły także serca wolontariuszy, którzy pomagają w opiece nad nimi. Te psy dotychczas zaznały tylko miłości - nie zaznały schroniska, opuszczenia, zróbmy proszę wszystko, aby koszmar porzucenia ich nie dotyczył. To wspaniałe, dostojne psy, doskonałe do pilnowania, do domu z ogrodem, nauczone bycia razem i bardzo ze sobą związane. Berta mogłaby sie odnaleźć w domu jako towarzyszka innego psa, nie będzie tolerować suk.
 |
_________________ akacha
Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.
 |
|
|
|
 |
moniaa

|
Wysłany: 10 Grudzień 2008, 18:55
|
|
|
Pani Kasiu, tak jak deklarowałam w trakcie rozmowy telefonicznej, wpłaciłam na konto ROTTKI 100 zł na poczet zabiegu Berty bądź inną ewentualność dla rottków spod Bydgoszczy. Póki co na tyle mogę sobie pozwolić . No ale od czegoś trzeba w zacząć. Man nadzieję, że to tylko nieśmiały początek znajomości z fundacyjnymi rottkami..Coś w głębi, mówi mi, że to tylko kwestia czasu i wylizania się po stracie <beksa> nieopisanej istoty - rottki, pieszczotliwie zwanej Dodusią..
Bardzo dziekuję za energetyczną rozmowę.
Pozdrawiam Wszystkich Forumowiczów.
Monika. |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 10 Grudzień 2008, 23:30
|
|
|
moniaa, wielkie dzięki. a moze skoro czujesz się na siłach założ w teczowym moście watek swojej Dodusi? tO CZASEM BARDZO POMAGA, TAKIE WSPOMINANIE, WYLANIE ZALÓW i pokazanie światu co kochaliśmy bardzo dobrze robi.
wierze, ze już zostaniesz z nami |
_________________ akacha
Jeśli bliska jest Ci działalność Pomorskiej Fundacji Rottka, wyślij SMS o treści: AT ROTTKA 1 na numer 73068. Koszt wysłania SMS wynosi 3,69 zł brutto. W odpowiedzi otrzymasz SMS z możliwością ściągnięcia psiego zdjęcia z logo Fundacji.
 |
|
|
|
 |
kwapa
|
Wysłany: 11 Grudzień 2008, 07:33
|
|
|
| akacha napisał/a: | | wierze, ze już zostaniesz z nami |
sekta |
|
|
|
 |
Oxa

|
|
|
|
 |
goskamis
goskamis

Wiek: 34 Dołączyła: 04 Lip 2008 Posty: 2005 Skąd: Kraków (wieś Rybna)
|
Wysłany: 15 Grudzień 2008, 16:48
|
|
|
| kwapa napisał/a: | | akacha napisał/a: | | wierze, ze już zostaniesz z nami |
sekta | oj tak <haha> moniaa witam |
|
|
|
 |
moniaa

|
Wysłany: 16 Grudzień 2008, 00:35
|
|
|
Sekta?? Nie, raczej nie ..Ale zdaje się, że gdziesz przeczytałam tu na forum o Czarnej Dziurze...Zdecydowanie wciąga i oby trzymało, jak najmocniej ;-)..Tego sobie i reszcie życzę |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 16 Grudzień 2008, 00:39
|
|
|
| moniaa napisał/a: | ..Tego sobie i reszcie życzę | reszcie nie musisz, już tam siedzimy w kupie . a ty chyba wpadłaś sama nie wiesz kiedy ;> |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
moniaa

|
Wysłany: 16 Grudzień 2008, 00:49
|
|
|
Nie zaprzeczę oczywiście , wpadłam a jakże ;-) "Wydreptuję" teraz scieżkę, coby coś z tej wpadki chociaż wyszło ;-)..pożytecznego |
|
|
|
 |
goskamis
goskamis

Wiek: 34 Dołączyła: 04 Lip 2008 Posty: 2005 Skąd: Kraków (wieś Rybna)
|
Wysłany: 16 Grudzień 2008, 21:32
|
|
|
| moniaa napisał/a: | | Wydreptuję" teraz scieżkę, coby coś z tej wpadki chociaż wyszło ;-)..pożytecznego | o i o wpadke tez mozesz być pewna bo nasze kochane rottkidzieciogenne ponoć są oczym mozesz sie przekonać w kilku wątkach ;> |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 20 Grudzień 2008, 00:48
|
|
|
Dzisiaj Berta przeszła dzielnie sterylizację. Teraz lata w uszytych przez Tomka i Jolę majtach z ich własnego przescieradła. Narzekali, ze nie są dobrymi projektantami, Dolce&Gabbana to nie oni, wiec na przyodzienie poszły dwie płachty. Co oni tam uszyli to hja się aż boję mysleć .
Na przyszły tydzień szykowana jest umowa adopcyjna na Bertę.
Dzwoniłam z tymi miłymi wiadomościamy do właścicielki byłej, przy okazji delikatnie przypomniec, ze nie otrzymałam obiecanego wsparcia finansowego na karmę i na sterylizację, która była taniej niż w Warszawie.
Na razie jednak nie otrzymam, bo sytuacja trudna <zly> . Mówi się trudno, poczekam w styczniu, jak pani zapewniła... Tyle, ze poprzednie zapewnienie było po 30-stym listopada <krzeslo> |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
kwapa
|
Wysłany: 20 Grudzień 2008, 00:59
|
|
|
| akacha napisał/a: | | poczekam |
Jak to powiadał Witkacy "żebyś się na wylot nie przeczekała" ;> |
|
|
|
 |
akacha

|
Wysłany: 20 Grudzień 2008, 01:01
|
|
|
| kwapa napisał/a: | | akacha napisał/a: | | poczekam |
Jak to powiadał Witkacy "żebyś się na wylot nie przeczekała" ;> |
ty no prosze cie, nie ma to jak wiara w ludzi ;> . a jak sie stanie inaczej? będziemy musieli odszczekać |
_________________ akacha
 |
|
|
|
 |
kwapa
|
Wysłany: 20 Grudzień 2008, 01:21
|
|
|
| akacha napisał/a: | | będziemy musieli odszczekać |
Ja nie szczekam... W pracy nie jestem ;> |
|
|
|
 |
KasiaP [Usunięty]
|
Wysłany: 22 Grudzień 2008, 19:51
|
|
|
Słuchajcie, nie złoście się na panią Grażynę, oni naprawdę mają bardzo ciężko, ona po obskoczeniu męża, dziadka i domu, wieczorem jechała do sprzątania, do 24 godziny.
Z jedną ręką.
Jechała, bo teraz jest w szpitalu, wreszcie jej zdrowie padło-serce, tarzcyca i nie wiadpmo co jeszcze, bo nie ma siły.
Ja widziałam tych ludzi i wiem, że to nie są naciągacze, przeciwnie.
Przecież mogli te psy wywalić na ulicę, a przecież kobieta i karmę kupiła i za paliwo zapłaciła...i walczyła jak lew, o psy, mimo, że mąż z nowotworem w szpitalu i dziadek w pampersach w domu i ona jedna
ona naprawdę ma strasznie |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| | Strona wygenerowana w 0,15 sekundy. Zapytań do SQL: 14 |
|
|